
Välkommen till Rutabaga
På Rutabaga skapar vi nästa generations lakto-ovo-vegetariska måltid. Kvalitativa råvaror med hela världen som inspiration förvandlas till en spännande meny.
På Rutabaga skapar vi nästa generations lakto-ovo-vegetariska måltid. Kvalitativa råvaror med hela världen som inspiration förvandlas till en spännande meny.
Fast meny, 845 kr per person.
–
Bröd från Green Rabbit
Smör från Löts gårdsmejeri
Grönärtscappuccino
Aptitretare
Tryfferad grön ”foie gras” med vetelevainkrutong
Från trädgårdslandet
Brysselkål, selleri, äpple, lök, picklad valnöt
Inspiration Japan
Jasminris i salladsblad med friterad lök, ingefära, nashi päron, wasabi
Vårens goda
Ramslöksgnudi, vårkål, pinjekärnor, ramslökskapris
En av våra klassiker
Bakad rotselleri med vassle, brynt smör, vintertryffel, citronskal
Månadens råvara… Glasrabarber!
glasrabarber, vaniljsås, kaksmulor
–
Varje säsong har sina unika råvaror. Därför väljer vi att varje månad lyfta en specifik råvara, som hyllas genom en egen rätt på menyn.
Aprils råvara är glasrabarber!
“En glasrabarber är ett sätt att odla rabarber som ger tidig skörd och en unik råvara. Metoden kommer ursprungligen från Yorkshire i England. När knopparna börjar skjuta upp ur jorden täcks plantan med en stor kruka eller stor burk som gör att inget solljus träffar växten och inget klorofyll bildas. De mjälla stjälkarna är mindre kärva i smaken än vid traditionell odling då det bildas lägre halt av oxalsyra och rabarbern upplevs sötare. Våra svenska glasrabarber kommer från Stora Tollby gård på Gotland, där gamla uttjänta plantor grävs upp på hösten. Plantorna får ligga ute tills de fått en första köldknäpp och tas sedan in och förvaras mörkt i 12-14 C för plantorna ska ge en sista skörd innan de får återgå till jorden. Jag älskar rabarber! Rabarbersmulpaj med vaniljglass och gammeldags rabarbersaft med en hint av nejlika är mina personliga favoriter. Snart är våren här!
”
/ Mathias Dahlgren
Just nu tar vi emot sällskap upp till 4 personer, vänligen kontakta oss om ni är fler än så. Bordsbokningen finns tillgänglig en kalendermånad i förväg.
Mathias Dahlgren är en kontantfri restaurang.
Vi har öppet för middag onsdag–lördag kl. 17.00–20.00
Är du intresserad av en privat middag i restaurangmiljö? Inga problem. Vi erbjuder Rutabagas chef’s table som en chambre séparée, där vi serverar ett urval av fasta menyer.
Just nu max 4 personer i samma sällskap.
Kontakta Johan Andersson så hjälper han till.
Mathias Dahlgren, S. Blasieholmshamnen 6
P.O. Box 16424, SE-103 27 Stockholm
tfn: 08-679 35 84
e-post: reservations@mdghs.com
Vill du jobba tillsammans med oss?
Skicka din ansökan till Staffan Naess.