
Välkommen till Rutabaga
På Rutabaga skapar vi nästa generations lakto-ovo-vegetariska måltid. Kvalitativa råvaror med hela världen som inspiration förvandlas till en spännande meny.
På Rutabaga skapar vi nästa generations lakto-ovo-vegetariska måltid. Kvalitativa råvaror med hela världen som inspiration förvandlas till en spännande meny.
Lilla meny, 595 kr per person.
(Serveras från tisdag till torsdag – Menyn går att få vegananpassad)
–
Bröd från Green Rabbit
Smör från Värmland
Rotselleri cappuccino
Inspiration Japan…
Jasminris i salladsblad med friterad lök, ingefära,
nashipäron, wasabi
Vinterns goda…
Stekt spetskål, smält ost, örter, citronzest
Kokos, vattenlingon, smält ost, örter, cirtonzest
–
Stora meny, 1095 kr per person.
(Serveras från tisdag till lördag – Menyn går att få vegananpassad)
–
Bröd från Green Rabbit
Smör från Värmland
Rotselleri cappuccino
Aptitretare…
Tryfferad grön ”foie gras” med vetelevainkrutong
Från Jordkällaren…
Vintersallad, grillad endive, getost, äpple, valnötter
Inspiration Japan…
Jasminris i salladsblad med friterad lök, ingefära,
nashipäron, wasabi
Från åkern…
Potatis, tryffel, ägg 63C, smörsås
Vinterns goda…
Stekt spetskål, smält ost, örter, citronzest
Månadens råvara… Åkerbär
Variation på åkerbär, citronverbenaglass, grädde
–
Varje säsong har sina unika råvaror. Därför väljer vi att varje månad lyfta en specifik råvara, som hyllas genom en egen rätt på menyn.
Mars månads råvara är Åkerbär !
“ (Latin: Rubus Articus) Åkerbäret finns mest i norra Sverige. Bären växer vanligen på fuktig, ofta mager och kalkfattig mark. Som i diken, skogsbryn, vägkanter och snår. Vilda åkerbär har en unik smak som är betydligt mer potent än det framodlade all åkerbäret. Så här på senvintern tycker jag det är extra trevligt att kunna plocka fram något riktigt gott ur frysen, som ger njutning i väntan på vårens första färska primörer som ännu dröjer en stund. De vilda åkerbären från Umeå är en personlig favorit, därför serverar vi dem som dessert i Rutabaga under Mars månad.
Enjoy!
//Mathias “
Bordsbokning finns tillgängligt en kalendermånad i förväg.
Online kan man boka bord för upp till 12 personer i samma sällskap, är ni fler än detta, emaila oss gärna en bokningsförfråga
MD Reservations
Mathias Dahlgren är en kontantfri restaurang.
Vi har öppet för middag,
Tisdagar–Torsdagar: 17.30 – 00.00
Fredagar-Lördagar: 17.00 – 00.00
Är du intresserad av en privat middag i restaurangmiljö? Inga problem. Vi erbjuder Rutabagas chef’s table som ett chambre séparée, där vi serverar ett urval av fasta menyer med spännande dryckespaket för upp till 16 personer i samma sällskap.
Kontakta MD Reservations så hjälper vi till.
Mathias Dahlgren, S. Blasieholmshamnen 6
P.O. Box 16424, SE-103 27 Stockholm
tfn: 08-679 35 84
e-post: reservations@mdghs.com
Vill du jobba tillsammans med oss?
Skicka din ansökan till Staffan Naess.