• Eng
  • Rutabaga
  • Matbaren
  • Green Rabbit
  • Created with Sketch. dash
  • Catering
  • Event
  • Presentkort
Skip to content

Välkommen till Rutabaga

På Rutabaga skapar vi nästa generations lakto-ovo-vegetariska måltid. Kvalitativa råvaror med hela världen som inspiration förvandlas till en spännande meny.

Meny & priser

Lilla meny, 595 kr per person.
(Serveras från tisdag till torsdag – Menyn går att få vegananpassad)

–

Bröd från Green Rabbit
Smör från Värmland
Rotselleri cappuccino

Inspiration Japan…
Jasminris i salladsblad med friterad lök, ingefära,
nashipäron, wasabi

Vinterns goda…
Stekt spetskål, smält ost, örter, citronzest

Kokos, vattenlingon, smält ost, örter, cirtonzest

–

Stora meny, 1095 kr per person.
(Serveras från tisdag till lördag – Menyn går att få vegananpassad)

–

Bröd från Green Rabbit
Smör från Värmland
Rotselleri cappuccino

Aptitretare…
Tryfferad grön ”foie gras” med vetelevainkrutong

Från Jordkällaren…
Vintersallad, grillad endive, getost, äpple, valnötter

Inspiration Japan…
Jasminris i salladsblad med friterad lök, ingefära,
nashipäron, wasabi

Från åkern…
Potatis, tryffel, ägg 63C, smörsås

Vinterns goda…
Stekt spetskål, smält ost, örter, citronzest

Månadens råvara… Åkerbär
Variation på åkerbär, citronverbenaglass, grädde

–

Varje säsong har sina unika råvaror. Därför väljer vi att varje månad lyfta en specifik råvara, som hyllas genom en egen rätt på menyn.
Mars månads råvara är Åkerbär !

“ (Latin: Rubus Articus) Åkerbäret finns mest i norra Sverige. Bären växer vanligen på fuktig, ofta mager och kalkfattig mark. Som i diken, skogsbryn, vägkanter och snår. Vilda åkerbär har en unik smak som är betydligt mer potent än det framodlade all åkerbäret. Så här på senvintern tycker jag det är extra trevligt att kunna plocka fram något riktigt gott ur frysen, som ger njutning i väntan på vårens första färska primörer som ännu dröjer en stund. De vilda åkerbären från Umeå är en personlig favorit, därför serverar vi dem som dessert i Rutabaga under Mars månad.
Enjoy!

//Mathias “

Bordsbokning

Bordsbokning finns tillgängligt en kalendermånad i förväg.
Online kan man boka bord för upp till 12 personer i samma sällskap, är ni fler än detta, emaila oss gärna en bokningsförfråga
MD Reservations
Mathias Dahlgren är en kontantfri restaurang.

Boka bord

 

Öppettider

Vi har öppet för middag,

Tisdagar–Torsdagar: 17.30 – 00.00
Fredagar-Lördagar: 17.00 – 00.00

Privata sällskap

Är du intresserad av en privat middag i restaurangmiljö? Inga problem. Vi erbjuder Rutabagas chef’s table som ett chambre séparée, där vi serverar ett urval av fasta menyer med spännande dryckespaket för upp till 16 personer i samma sällskap.

 

Kontakta MD Reservations så hjälper vi till.

Mathias Dahlgrens vinlista

Grand Hôtels källarvinlista

Kontakt

Mathias Dahlgren, S. Blasieholmshamnen 6
P.O. Box 16424, SE-103 27 Stockholm
tfn: 08-679 35 84
e-post: reservations@mdghs.com

 

Vill du jobba tillsammans med oss?
Skicka din ansökan till Staffan Naess.

Instagram

  • Press
  • Instagram