
Välkommen till Rutabaga
På Rutabaga skapar vi nästa generations lakto-ovo-vegetariska måltid. Kvalitativa råvaror med hela världen som inspiration förvandlas till en spännande meny.
På Rutabaga skapar vi nästa generations lakto-ovo-vegetariska måltid. Kvalitativa råvaror med hela världen som inspiration förvandlas till en spännande meny.
Fast meny, 1095 kr per person.
(Menyn går att få vegananpassad)
–
Bröd från Green Rabbit
Smör från Löts gårdsmejeri
Rotselleri cappuccino
Aptitretare…
Tryfferad grön ”foie gras” med vetelevainkrutong
Månadens råvara…Endive
vintersallad, grillad endive, getost, äpple, valnötter
Inspiration Japan…
Jasminris i salladsblad med friterad lök, ingefära,
nashipäron, wasabi
Från åkern…
Potatis, tryffel, ägg 63C, smörsås
Vinterns goda…
Stekt spetskål, smält ost, örter, citronzest
Från fruktträdet…
Citronpannkaka, vaniljglass, citrus, dragon
–
Varje säsong har sina unika råvaror. Därför väljer vi att varje månad lyfta en specifik råvara, som hyllas genom en egen rätt på menyn.
Februari månads råvara är Endive !
“ Endive är egentligen inte en sallad utan en sista skörd av en chikoria salladsrot. Där man grävt upp roten sent på hösten och förvarar den sedan mörkt och svalt i tex en jordkällare. När roten sedan möter varmare rumstemperatur men fortfarande är täckt skjuter ett nytt knutet skott fram som är beskt till smaken och lämpligen hanteras och tillagas som en grönsak. Därför är endiv lämplig att blanda med andra sallader som inte är så beska. Beskan upplevs också mildare om endiven serveras med andra feta råvaror som feta och smakrika ostar, smör eller stekt fläsk. Även syran från vinäger eller citron i en dressing mildrar beskan. Främst i Italien och Frankrike uppskattar man den beska endiven. Personligen tycker jag den är godast marinerad med citron, honung och olivolja och sedan grillad över glödande kol. Därför serverar vi den just så till er under Februari i Rutabaga.
Grillad endive är en personlig favorit!
//Mathias ”
Bordsbokning finns tillgängligt en kalendermånad i förväg.
Online kan man boka bord för upp till 12 personer i samma sällskap, är ni fler än detta, emaila oss gärna en bokningsförfråga
MD Reservations
Mathias Dahlgren är en kontantfri restaurang.
Under ”Italiens kvällar” (16/02 till 18/02) serverar vi endast en fast 7-rätters meny för 1295 kr (exklusive dryck)
Vi har öppet för middag,
Tisdagar–Torsdagar: 17.30 – 00.00
Fredagar-Lördagar: 17.00 – 00.00
Är du intresserad av en privat middag i restaurangmiljö? Inga problem. Vi erbjuder Rutabagas chef’s table som ett chambre séparée, där vi serverar ett urval av fasta menyer med spännande dryckespaket för upp till 16 personer i samma sällskap.
Kontakta MD Reservations så hjälper vi till.
Mathias Dahlgren, S. Blasieholmshamnen 6
P.O. Box 16424, SE-103 27 Stockholm
tfn: 08-679 35 84
e-post: reservations@mdghs.com
Vill du jobba tillsammans med oss?
Skicka din ansökan till Staffan Naess.